Tuesday, June 24, 2008

Power to the Pedals!

Summer is coming and our vacations in Europe are approaching. Maybe it is because of that, or it is just my mind, but I see bicycles in every magazine and every website I click on. Here in Cabo it is almost impossible to ride a bike. With dirt roads, steep mountain roads and town roads, where we have 1 lane for every moving object: cars, motorbikes, trucks, bike-taxis, a few bikes and pedestrians – yes, no bike tracks or pavements for pedestrians are available here.

When living in Ljubljana, I rode my beautiful red city bike up and down the city. A bike in Ljubljana is a perfect vehicle, because it can take you anywhere and everywhere, and streets and the city are bike-friendly. It’s kind of romantic, love (wind) in the air, ‘cruising’ along the river, and stopping now and then to say hi to your friends, and joining them for a drink or two…

So, I look around and I see this:

GUCCI’s special collection 8-8-2008 Limited Edition



Kronan


Phat cycles (for my exotic beachstyle living)


+ check out also:
Copenhagen bicycle style chic

Jorg & Olif Dutch Bicycles - really cool, makes me wanna move back to Europe one day

I just love summers in Europe…

9 comments:

JanaGitana said...

Hejla. Tudi jaz pogrešam kolo. Vsa tista, ki so mi jih v Ljubljani ukradli :)
A na žalost je tudi v Madridu vožnja s kolesom nameren samomor, hehe. Na žalost. A mislim, da se bodo Evropska mesta začela temeljito spreminjati s temi neverjetnimi cenami nafte. Tukaj so že sprejeli projekt, da bodo Madrid spremenili v kolesarjem prijazno mesto! Ljubljana je v tem smislu daleč pred ostalimi!!!

Romana said...

Hola Jana, to je res fajn slisati, da bo tudi Madrid postal kolesarjem prijazno mesto! Super.
In se strinjam, Ljubljana je res zakon v tem smislu :)
Kaj sploh delava tako dales od doma :P hihihi

JanaGitana said...

haha. To pomeni, da na Slovenijo nismo pozabili :) Kjer koli že smo!
Ko bo Madrid postal kolesarjem prijazno mesto, mene več ne bo tukaj :(:(:(

Romana said...

res je :)

Anonymous said...

i had a bike just like that as a kid - uh oh...dating myself ;)

(only mine was royal blue)

mankica said...

oh, kolo!!! in poletni dnevi, ko se lahko brezskrbno voziš po Tivoliju, zaideš v ljubljanske uličice in se ustaviš na tržnici. ker lahko prideš kamorkoli želiš. ta dvokolesna stvar je enostavno genialna stvaritev. :)
in ja, zares obožujem kolo. moje je prav posebno. oranžno, porisano z zelenimi pikami in belimi marjeticami. moje najljubše.

naj vama prišepnem, da je Ljubljana po novem zaprta za avtomobile! popolnoma. 3x hura za kolesarje ;)

Romana said...

mankica, potem so tvoje putke dobile navdih s tvojega kolesa ali obratno?

fajn je slisat, da je ljubljana kolesarjem prijazna, komaj cakam da se popeljem s kolesom cez tromostovje, pa do cajne hise in do sustarskega mosta, do paninoteke ali bi.ko.feja na belo kavo in sendvic s kraskim prsutom :)

mankica said...

Uff, ti, a veš, da ne vem, kj je bilo prej kolo ali jajce. Ups, kokoška ;) mislim, da so tako kolo, kot tudi kokoške nastali v približno istem - očitno pikčastem - obdobju, ki sem ga imela :)

kar pa se tiče Ljubljane pa res, ja... res je krasno mesto. ko se lahko zapelješ kamorkoli želiš in na poti srečaš prijatelja ali dva... v Ljubljani se je rodilo še nekaj novih kavarnic. mesto pa je v teh mesecih zares še posebej lepo.

p.s.: trenutno sem v Londonu, sem prišla malo obiskati sestrično, ki živi tukaj in sem ji tudi prinesla malo slovenske hrane - med drugim prav kraški pršut ja :)

Romana said...

wow london, mora biti fajn, ne? malo hiper urbanega okolja in novih navdihov... in potem je spet fajn, ko prides domov :) uzivaj mankica!

Blog Widget by LinkWithin